Vragen

Voor al je vragen kan je altijd contact met me opnemen, of stel je vraag op Facebook: www.facebook.com/Mareling.Geboortekaartjes

Veel gestelde vragen

 1. Ik wil graag een proefkaartje ontvangen voordat ik een bestelling plaats. Kan dat?

 2. Kan ik een bestaand geboortekaartje laten aanpassen aan mijn wensen of een uniek kaartje op maat laten maken?

 3. Kan ik mijn eigen teksten aanleveren?

 4. Ik weet niet of ik een jongen of een meisje krijg. Wat nu?

 5. Ik weet nog niet hoeveel geboortekaartjes ik precies nodig heb, maar ik wil al wel mijn bestelling plaatsen. Kan dat?

 6. Kan ik de naam van de baby of andere gegevens nog veranderen nadat ik de digitale proef heb goedgekeurd?

 7. Wat is een digitale proef?

 8. Wat is een proefkaartje?

 9. Hoe verloopt de betaling?

 10. Kan ik de enveloppen eerder ontvangen dan de geboortekaartjes?

 11. Kunnen we nog annuleren?

 12. Ons kindje is geboren! Hoe geef ik dat door aan Mareling?

 13. Hoe snel hebben we de kaarten in huis?

 14. Mijn kindje is al geboren. Kan ik een spoedbestelling plaatsen?

 15. Levert Mareling ook aan het buitenland?

Vraag 1: Ik wil graag een proefkaartje ontvangen voordat ik een bestelling plaats. Kan dat?

Ja dat kan. Een proefkaartje kost €8,-. Dit bedrag wordt teruggestort als je een definitieve bestelling plaatst. Je kunt een mail sturen naar info@mareling.com om een proefkaartje aan te vragen.

top

Vraag 2: Kan ik een bestaand geboortekaartje laten aanpassen aan mijn wensen of een uniek kaartje op maat laten maken?

Jazeker! Wanneer je keuze is gevallen op een basiskaart, maar je wilt graag wat veranderd zien in het ontwerp, kun je kiezen voor een basis-plus kaart. Denk hierbij aan verandering van kleuren of compositie. Voor aanpassingen wordt minimaal € 10,- aan ontwerpkosten gerekend. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Je kunt ook kiezen voor een uniek kaartje geheel naar jullie wens ontworpen. Naar aanleiding van een lijstje met jullie wensen voor de kaart ga ik aan de slag met schetsen. Binnen 5 werkdagen na het doorgeven van je wensen, ontvang je de eerste schets-en kleurvoorstellen per e-mail. Na akkoord van de voorstellen, ga ik het ontwerp uitwerken. Vervolgens ontvangen jullie per e-mail de digitale proef. De kosten voor een maatwerkkaartje zijn afhankelijk van het formaat, de vormgeving en jullie specifieke wensen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

top

Vraag 3: Kan ik mijn eigen teksten aanleveren?

Ja, je kan helemaal zelf bepalen welke teksten je op het geboortekaartje wenst. Dit geef je aan bij het bestellen.

top

Vraag 4: Ik weet niet of ik een jongen of een meisje krijg. Wat nu?

Als je nog niet weet of het een jongen of een meisje wordt, dan kun je van tevoren zowel een geboortekaartje voor een jongen als voor een meisje uitzoeken. Deze service kost €15,-. Zodra jullie kindje is geboren, geef je aan Mareling door of de jongens- of de meisjeskaart moet worden geprint.

top

Vraag 5: Ik weet nog niet hoeveel geboortekaartjes ik precies nodig heb, maar ik wil al wel mijn bestelling plaatsen. Kan dat?

Ja dat kan. Op het bestelformulier vermeld je bij ‘opmerkingen’ het aantal dat je denkt te gaan bestellen. Je kunt het aantal altijd nog aanpassen. Je ontvangt een factuur van het voorlopig vastgestelde aantal kaarten. Als het aantal uiteindelijk minder is, wordt het teveel betaalde geld binnen 14 dagen terug gestort op je rekening. Is het aantal kaarten meer dan je aangegeven hebt, dan ontvang je een aanvullende factuur.

top

Vraag 6: Kan ik de naam van de baby of andere gegevens nog veranderen nadat ik de digitale proef heb goedgekeurd?

Ja, dat kan. Je ontvangt dan een nieuwe digitale proef. Je mag vijf keer gratis wijzigingen aan laten brengen. Vanaf de derde wijziging wordt er €15,- per keer in rekening gebracht.

top

Vraag 7: Wat is een digitale proef?

Dat is een voorbeeld van je geboortekaartje dat je via de mail ontvangt. Je kunt deze proef bekijken in het programma Acrobat Reader. Dit programma is hier gratis te downloaden.

Je kunt dit bestand dan ook printen. Let op! de kleuren die je scherm of op je print ziet wijken altijd af van het uiteindelijke kaartje.

top

Vraag 8: Wat is een proefkaartje?

Een proefkaartje laat zien hoe het kaartje op papier eruit komt te zien. Je krijgt dan deze proefkaartje per post thuis gestuurd. Een proefkaartje is gratis bij een bestelling; een tweede proefkaartje kost €8,-.

top

Vraag 9: Hoe verloopt de betaling?

Zodra het geboortekaartje helemaal naar wens is, ontvangen jullie een eerste factuur voor de aanbetaling. Dit is 50% van de totale kosten. De eerst factuur dient voldaan te zijn voor de definitieve versie van de kaartjes.

De eindfactuur met het resterende bedrag wordt na het printen van de kaartjes gestuurd. Deze laatste factuur moet binnen 14 dagen na dagtekening betaald zijn.

Betalingen kunnen worden overgemaakt naar:
Rekeningnummer: 1885096 t.n.v. K. van den Berg, te Eindhoven, o.v.v. factuurnummer.

top

Vraag 10: Kan ik de enveloppen eerder ontvangen dan de geboortekaartjes?

Ja, dat kan. Er zijn wel extra verzendkosten aan verbonden. Je vindt in de prijslijst informatie hierover.

top

Vraag 11: Kunnen we nog annuleren?

Annuleren is mogelijk, maar gemaakte kosten worden dan wel in rekening gebracht.

Bij een Basiskaart wordt vanaf het moment dat je een digitale proef hebt ontvangen €25,- in rekening gebracht.

Bij een Basis-plus kaart of een Maatwerk kaart worden vanaf het moment dat je een digitale proef hebt ontvangen €25,- plus de afgesproken ontwerpkosten in rekening gebracht.
In het verdrietige geval dat er tijdens een later moment in de zwangerschap of tijdens de bevalling iets verkeerd gaat en je wilt om die reden de opdracht annuleren, bereken ik vanzelfsprekend geen kosten. Het is alleen wel prettig als jullie mij toch even inlichten.

top

Vraag 12: Ons kindje is geboren! Hoe geef ik dat door aan Mareling?

Zodra jullie kindje geboren is, sturen jullie mij een e-mail of sms (op tel.: 0643140730) om alle gegevens door te geven, zoals geboortedatum, geboortetijd, gewicht etcetera. Hierop ontvang je een laatste digitale proef per e-mail. Let er goed op dat alle gegevens correct zijn! Na schriftelijk akkoord hierop per e-mail, worden de geboortekaartjes geprint.

top

Vraag 13: Hoe snel hebben we de kaarten in huis?

Houd rekening met 2 werkdagen als de kaartjes binnen Nederland verstuurd kunnen worden.

top

Vraag 14: Mijn kindje is al geboren. Kan ik een spoedbestelling plaatsen?

Ja, dat kan. Je ontvangt de digitale proef dan binnen 1 werkdag. Als je daarna je akkoord geeft (je mag ook nog wijzigingen doorgeven) gaan de geboortekaartjes direct naar de drukker. Hier zijn extra kosten van 25 euro aan verbonden.

top

Vraag 15: Levert Mareling ook aan het buitenland?

Uiteraard. Kijk voor de verzendkosten naar België in de prijzenlijst. Voor verzendkosten naar andere landen neem contact met me op.

top