Werkwijze Mareling

 1. Kaartkeuze
 2. Bestellen
 3. Jouw persoonlijke kaart
 4. Digitale proef
 5. Proefdruk
 6. Betaling
 7. Drukken
 8. Leveren
 9. Annuleren
 10. Copyright
 1. Kaartkeuze.

  Mareling heeft 3 type geboortekaarten:

  1. Basis kaarten:
  Dit zijn kaarten die te zien zijn in de collectie. Natuurlijk met jullie persoonlijke teksten. Voor deze kaarten gelden de standaard prijzen, getoond in de prijzenlijst.

  2. Basis-plus kaarten:
  Wanneer de keuze valt op een basiskaart, maar je wilt graag wat veranderd zien in het ontwerp, kun je kiezen voor een basis-plus kaart. Denk hierbij aan verandering van kleuren of compositie. Voor aanpassingen wordt minimaal € 10,- aan ontwerpkosten gerekend. Voor aanpassingen aan haar- en huidskleur van de afgebeelde baby op de kaart, reken ik geen extra kosten.
  Vraag een vrijblijvende offerte aan.

  3. Maatwerk kaarten:
  Een uniek kaartje geheel naar jullie wens ontworpen! Naar aanleiding van een lijstje met jullie wensen voor de kaart ga ik aan de slag met schetsen. Binnen 5 werkdagen na het doorgeven van je wensen, ontvang je de eerste schets-en kleurvoorstellen per e-mail. Na akkoord van de voorstellen, ga ik het ontwerp uitwerken. Vervolgens ontvangen jullie per e-mail de digitale proef. De kosten voor een maatwerkkaartje zijn afhankelijk van het formaat, de vormgeving en jullie specifieke wensen.
  Vraag een vrijblijvende offerte aan.

  top
 2. Bestellen.

  Wanneer jullie een kaartkeuze gemaakt hebben, vul je het bestelformulier in. Ik maak een prijsopgave en neem contact met jullie op, om verdere details te bespreken.

  top
 3. Jouw persoonlijke kaart.

  - Wanneer je een Basis kaart besteld hebt:
  wordt het ontwerp aangepast met jullie persoonlijke tekst.

  - Wanneer je een Basis-Plus kaart besteld hebt:
  worden de door jullie aangegeven veranderingen in het ontwerp doorgevoerd. Vervolgens wordt jullie persoonlijke tekst geplaatst.

  -Wanneer je een Maatwerk kaart besteld hebt:
  vraag ik om jullie wensen voor het persoonlijke ontwerp. Nadat ik jullie wensen binnen heb, ontvang je de schets-en kleurvoostellen binnen 5 werkdagen. Na akkoord van de voorstellen, ga ik het ontwerp uitwerken.

  top
 4. Digitale proef.

  Per e-mail ontvang je het definitieve ontwerp van jullie kaartje. Zo kun je kijken of alles naar wens is. De digitale proef is een PDF-bestand en kan worden geopend in het programma Acrobat Reader.

  Download hier gratis Acrobat Reader.

  Nadat jullie de digitale proef hebben gecontroleerd, sturen jullie mij je akkoord via e-mail. Na het akkoord kun je nog wijzingen doorgeven per mail. De eerste twee correctierondes zijn gratis. Na deze gratis correctierondes kost elke wijziging € 15,- per keer.

  top
 5. Proefdruk.

  Is de digitale proef helemaal naar wens, dan kun je een proefdruk laten maken bij de drukker. Een proefdruk laat zien hoe het kaartje op papier eruit komt te zien. Je krijgt dan deze proefdruk per post thuis gestuurd. Is ook de proefdruk naar wens, stuur per e-mail een akkoord. Als er na het zien van de proefdruk nog wijzigingen volgen, dan kan er een extra proefdruk gemaakt worden. De kosten van de proefdruk bedragen € 7,50.

  top
 6. Betaling.

  Er volgt een eerste aanbetaling als jullie kaartje helemaal naar wens is. Je ontvangt dan een digitale factuur. Het factuurbedrag is bij de eerste aanbetaling 50% van de totale kosten.
  De eindfactuur met het resterende bedrag wordt na het drukken van de kaartjes gestuurd. Deze laatste factuur moet binnen 14 dagen na dagtekening betaald zijn.

  top
 7. Drukken.

  De baby is geboren! Jullie sturen mij een e-mail of sms (op tel.: 06 43140730) om alle gegevens door te geven, zoals geboortedatum, geboortetijd, gewicht etc. Hierop ontvang je een laatste digitale proef per e-mail. Let er goed op dat alle gegevens correct zijn! Na schriftelijk akkoord hierop per e-mail, worden de geboortekaartjes gedrukt.

  top
 8. Levering.

  Wanneer je een akkoord gegeven hebt voor de definitieve digitale proef worden de kaartjes gedrukt. Houd rekening met een levertijd van 2 werkdagen als de kaartjes binnen Nederland verstuurd worden. De levertijd naar België is 3 werkdagen. Met een spoedverzending worden de kaarten na 2 werkdagen voor 12:00 in Belgë bezorgd. Zorg dat er iemand thuis is om de kaartjes in ontvangst te nemen.

  top
 9. Annuleren.

  Annuleren is mogelijk, maar gemaakte kosten worden dan wel in rekening gebracht.

  Bij een Basiskaart wordt vanaf het moment dat je een digitale proef hebt ontvangen €25,- in rekening gebracht.

  Bij een Basis-plus kaart of een Maatwerk kaart worden vanaf het moment dat je een digitale proef hebt ontvangen €25,- plus de afgesproken ontwerpkosten in rekening gebracht.

  In het verdrietige geval dat er tijdens een later moment in de zwangerschap of tijdens de bevalling iets verkeerd gaat en je wilt om die reden de opdracht annuleren, bereken ik vanzelfsprekend geen kosten. Het is alleen wel prettig als jullie mij toch even inlichten.

  top
 10. Copyright.

  Op de ontwerpen van de geboortekaartjes rust een copyright. Je betaalt als klant voor het recht om eenmalig gebruik te maken van het ontwerp van de geboortekaart. Voor elk ander gebruik dien je eerst toestemming aan de ontwerpster Kirsten van den Berg te vragen. De ontwerpen mogen op geen enkele wijze gekopieerd, vermenigvuldigd of gecommercialiseerd worden. Bij overtredingen worden gerechtelijke stappen ondernomen.

  top